Koji držači ispunjavaju zahtjeve aplikacije?

Na popisu držača koji udovoljavaju zahtjevima Putnog Anđela ima stotine različitih modela te je vrlo vjerojatno da je i vaš postojeći držač/punjač odgovarajući za tu svrhu. Dakle, kod kupnje novog ili provjere postojećeg držača provjeriti sljedeće:

  • Postolje/držač trebalo bi biti postavljeno na gornjoj polovini, negdje oko sredine ploče s instrumentima, tako da vozač može vidjeti ekran a da ne skida pogled s ceste. Aplikacija šalje poruke i upozorenja samo na osnovi „potrebno-je-znati“ i većina poruka jasni su piktogrami koji su razumljivi bez čitanja. Npr. ako se na zaslonu pojavi šalica kave, ne morate ništa čitati jer je poruka jasna – vozite predugo bez odmora te se preporučuje stanka.
  • Ne samo da vi morate imati nesmetani pogled na mobitel nego mobitel mora imati neometan „pogled“ na unutrašnjost vozila. Mikrofoni na vašem mobitelu imaju aktivnu ulogu u usluzi i to je još jedan razlog zašto mobitel ne smije biti u džepu ili pretincu za rukavice jer bi tako postao „gluh“ i „slijep“.
  • Ako imate potrebu zvati i primati pozive, postolje mora biti udobno za razgovor bez pomoći ruku.
  • Postolje, odnosno punjač, mora biti povezano s upaljačem za cigarete kako bi se baterija uvijek punila.